مطالب » بررسی مشکلات فنی یک سایت از نظر اصول طراحی وب

بررسی مشکلات فنی سایت domain.ac.ir از نظر اصول طراحی وب و SEO :

  1. عدم استفاده از frame و iframe  در صفحه بندی سایت (در ستونهای راست و چپ)
  2. ایجاد URL Friendly  در تمامی لینکهای سایت و مرتبط با کلمات کلیدی محتوای مربوطه. مثلا در قسمت اخبار به جای لینک طولانی http://webda.domain.ac.ir/webda/index.php?option=com_content&view=article&id=3293:1391-08-20-09-22-03&catid=3:daynews&Itemid=49 میتوانیم لینک http://webda.domain.ac.ir/year-book/  را طراحی کنیم. همچنین برخی از قسمتها مانند بیمارستانها ، مثلا برای بیمارستان خاتم الانبیاء لینک http://www.domain.ac.ir/khatam را داریم، این لینکدهی ثابت در نظر گرفته شده و اصولی و پارامتریک نمیباشد، حالت صحیح به صورت / http://www.domain.ac.ir/hospitals/khatam خواهد بود.
  3. ایجاد یک ساختار مرتب Navigation در URL های موجود ، مثلا انتخاب زبان باید اولین پارامتر باشد :

 http://www.domain.ac.ir/main/fa/info_con:  نادرست

 :  http://www.domain.ac.ir/fa/main/info_conدرست

همچنین در تمامی صفحات سیستم باید به صورت بخش به بخش، موقعبت فعلی ما نمایش داده شود، مثلا  وقتی ما در صفحه خبر (نکته 2)  هستیم این مورد تا حدودی رعایت شده است، اما در سایر بخشها به این صورت نبوده و نمیتوان موقعیت فعلی را تشخصی داد و یا در صورت لزوم به سطوح بالاتر از درخت لینکهای جاری سایت، برگشت.

  1. استفاده از صفحه بندی Table less در جهت یکپارچگی و سرعت بیشتر بارگذاری صفحات.
  2. عدم استفاده از کدنویسی inline و internal در js و css بدین صورت که مثلا کدهای css در وسط هر صفحه قابل رویت بوده و ساختار content  سایت را کاملا بهم میزند و از نظر indexing هم مشکل خواهند داشت، باید تمامی فایلهای css و js به صورت external و در تگ head  فراخوانی شوند.
  3. عدم استفاده از attributeها در style دادن المانهای صفحه، و استفاده مناسب از css در این راستا (مانند نکته 5)
  4. بررسی و مرور سایت در سایر مرورگرهای رایج و اعمال تغییرات لازم برای cross browsing نمودن آن. مثلا منوهای سایت در firefox  مشکل دارند.
  5. ایجاد subdomain های مناسب برای بخشهای مختلف سایت. مثلا لینک بیمارستانها به صورت http://www.domain.ac.ir/main/fa/uc میباشد که بهتر است در یک subdomain مثلا http://hospital.domain.ac.ir قرار گیرد تا بتواند در صورت لزوم شخصیت خاص خودش را هم از نظر سرویسها و حتی قالب سایت داشته باشد.
  6. ایجاد هماهنگی و Consistancy  در صفحات یا بخشهای مختلف سایت. مثلا صفحه http://www.domain.ac.ir/elearning نباید با http://www.domain.ac.ir/  تفاوت اینچنینی داشته باشد. کل محتویات باید در یک layout به اشتراک گذارش شده قرار بگیرد و در صورت لزوم بخشی از تصویر هدر سایت تفاوت کند. مثلا در صفحه نخست ، با کلیک روی لینک "تماس با ما" به صفحه ای منتقل میشویم که کاملا با صفحه قبل تفاوت میکند و کاربر احساس خارج شدن از سایت را خواهد داشت. همچنین برای برگشت به صفحه اول دچار مشکل شده و شاید مجبور به تایپ مجدد آدرس شود.
  7. همبستگی تم کل مجموعه سایتها و بخشهای مختلف سیستم از یک طرف، و امکان دسترسی به تمامی آنها نیز از طرف دیگر، باید رعایت شود.
  8. عدم استفاده از لینکدهی  مطلق به صورت  http://www.domain.ac.ir/mm/head_left.jpg و استفاده از لینکدهی نسبی به صورت mm/head_left.jpg . این آدرس دهی شامل لینک صفحات، فایلهای js ، فایلهای css  و فایل تصاویر نیز خواهد بود.
  9. عدم استفاده از تحلیلگر های آمار متعدد، به این صورت که مثلا ما هم از google analytics استفاده کنیم و هم از persianstat در این حالت هم بار صفحات بیشتر میشود و هم به دلیل استفاده js  در این ابزارهای ممکن هست در زمان indexing  صفحات و یا مرور کاربران conflict  بیشتری تولید گردد.
  10. ایجاد مرکز RSS در سیستم ، به این صورت که مثلا با آدرس http://www.domain.ac.ir/rss/news/ بتوانیم آخرین اخبار را داشته باشیم.
  11. بسیاری از تصاویر و pdfهای موجود در سایت حجم بالایی دارند و امکان کم کردن حجم آنها وجود دارد.
  12. جستجوی سایت بسیار کند عمل میکند و متوجه عدم نرمالسازی و بهینه بودن جداول بانک اطلاعاتی می باشد. همچنین پایین بودن امکانات سخت افزاری نیز بی تاثیر نخواهد بود.
  13. در سیستم دو بخش اخبار مشاهده میشود، یکی  http://webda.domain.ac.ir و یکی http://www.domain.ac.ir/news/  . باید یکپارچگی سازی را در تمامی محتویات رعایت نمود، و اینکه ما برای هر نیازی یک شاخه جدید در سیستم ایجاد کنیم، کاملا اشتباه و دور از اصول طراحی مهندسی و تحلیل سیستم میباشد.

 

مسائل خاص SEO  :

  1. همخوانی مقادیر TITLE و KEYWORD و DESCRIPTION صفحه با محتویات درج شده در صفحه، از نظر کلمات و یا مفاهیم، و بروزرسانی دوره ای همه آنها در جهت اعمال حالت تغییر صفحه، برای موتورهای جستجو.
  2.  استفاده مناسب از تگهای H1 و H2 و.. برای معرفی عنوان صفحه (همخوان با TITLE) و استفاده بدون فاصله تگ P بعد از آنها به مفهوم content یا محتویات صفحه.
 

[h1] عنوان صفحه [/h1]
[p]  مطالب و محتویات صفحه مطالب و محتویات صفحه مطالب و محتویات صفحه مطالب و محتویات صفحه مطالب و محتویات صفحه [/p]

  1. استفاده از هاستینگ معتبر با دارا بودن IPهای کلاس سی   (Multiple C Class IP) در جهت بهتر مرور شدن توسط موتورهای جستجو.
  2. استفاده از خاصیتهای alt و title برای المانهایی که اهمیت بیشتری دارند مانند تصاویر مهم، متون خاص و .. .
  3. اعمال ترتیب منظم کدینگ HTML صفحه، جلوگیری از قرار دادن تگهایی خارج از اسکلت استاندارد آن و ایجاد صفحاتی با خروجی کم حجم.
  4. جلوگیری از ایجاد صفحات تکراری با URL مشترک، با اعمال عدم دسترسی سایت هم با www و هم بدون www .
  5. استفاده از فایل robots.txt در جهت ارائه مشخصه های crawl موتورهای جستجو و سایر تنظیمات مورد نیاز.
  6. استفاده از sitemap.xml در جهت ارائه کلیه لینکهای سایت، و به خصوص لینکهایی که از طریق مستقیم قابل دسترسی نیستند. این فایل دارای محدودیت 50000 لینک و حجم 10مگابایت هست، لذا اگر به این محدودیات رسید ، باید چند فایل sitemap ایجاد کنیم که البته لینکهای داخلی بین آنها در Sitemap Index تنظیم خواهد شد.

 

تمامی حق و حقوقات چاپ، نشر و استفاده شخصی از مطالب فوق برای Untrop.ir محفوظ میباشد.
آخرین بروزرسانی : ۰۴ مرداد ۱۳۹۲ | تعداد بازدید : 7468